chrome firefox opera safari iexplorer

У Київському зоопарку через майбутній дельфінарій розгорівся новий скандал

29 червня 2011 о 09:07

У Київському зоопарку розгорівся новий скандал: за рахунок недобудованого вольєра мавп, які наразі живуть в жахливих умовах, зведуть дельфінарій, якого у зоопарку теоретично не має бути.

Як повідомляється, вольєр для мавп був довгобудом, завершити який коштувало 60 мільйонів гривень. Вкласти, натомість, встигли лише 16. Проте чиновники знайшли довгобуду новее призначення.

«Може це буде океанаріум, акваріум якийсь… основною ідеєю є залучення інвестицій, в незавершений об’єкт», — розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Ця ініціатива викликала обурення захисників тварин. Вони наголошують, зокрема, що у старому приматнику вогко і майже немає світла. Горила Тоні взагалі змушена тулитись у невеличкій клітці.

Директор зоопарку запевняє, що інвестор дельфінарію відшкодує 16-ть мільйонів гривень, які вже вклали у мавп'ятник. Цим коштом повинні реконструювати старе помешкання приматів.

Натомість, фахівці зазначають, що у недобудованому вольєрі розмістити дельфінарий не можна – павільон замалий. Наразі до противників ідеї будівництва дельфінарію долучилися і екологи, які захищають морских тварин.

Нагадаємо, до Київського зоопарку вже неодноразово була прикута увага громадськості. Можна згадати хоча б кілька смертей тварин.

Проти колишнього директора Київського зоопарку Світлани Берзіної порушена кримінальна справа. Вона звинувачується у зловживанні службовим становищем і розтраті бюджетних коштів, за що їй загрожує 12 років ув'язнення.

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути