chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові 22 червня розвісять держпрапори з жалобними стрічками

20 червня 2011 о 17:26

22 червня у Львові буде вивішено державні прапори України з жалобними стрічками. У місті також відбудуться заходи, присвячені ушануванню пам'яті жителів Львова, що загинули під час Другої світової війни.

Львівська міська рада вирішила розвісити по місту державні прапори з жалобними стрічками 22 червня.

Про це сказано в повідомленні Львівської міської ради.

«У цей день на будівлях і спорудах підприємств, установ і організацій Львова буде вивішено державні прапори України з жалобними стрічками, а на будівлі Ратуші й будівлях органів державної влади й місцевого самоврядування будуть приспущені прапори», — сказано в повідомленні.

У день початку Великої Вітчизняної війни, який у Львові традиційно вважають Днем жалоби за жертвами нацистського й комуністичного режимів в Україні, у місті також відбудуться заходи, присвячені ушануванню пам'яті жителів Львова, що загинули під час Другої світової війни.

Крім того, 22 червня відбудуться 2 поминальні панахиди в місцях масових розстрілів мирного населення під час Другої світової війни, зокрема, у дворі колишньої «Тюрми на Лонцького».

Друга панахида відбудеться біля меморіального хреста на території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель», де в 1941—1944 роки був нацистський концтабір «Шталаг-328» для військовополонених.

О 19:00 на пр. Свободи біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбудеться вечір-реквієм за жертвами масових розстрілів.

Також у цей день Львівська міськрада рекомендує закладам культури й громадського харчування утриматися від проведення розважальних заходів.

Як повідомлялось, Львів вирішив 22 червня провести молебень за жертвами комуністичних репресій у Галичині 1939—1941 років. 22 червня 1941 року почалася Велика Вітчизняна війна.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути