chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові розпочинається фестиваль органної музики «Діапазон»

21 червня 2011 о 19:00

З 25 червня до 17 липня у Львові відбуватиметься п’ятий міжнародний фестиваль органної музики «Діапазон».

У будинку органної та камерної музики грандіозна подія – фестиваль органної та музики «Діапазон», який став у Львові вже традиційним, адже цього року фестиваль проходитиме вже вп’яте.

З такої нагоди до Львові з’їжджаються найкращі органісти світу – соліст свердловської філармонії Тарас Багінець, який повертаючись з гастролей у Франції дасть концерт у Львові; Лілія Максименко та Надія Величко, яким вдалось поєднати музику органа та саксофона в єдине ціле; Роман Красновський – органіст з Ізраїлю; Гі Поупарт, виконавець з Люксембургу, що вже давно не дає концертів, але зробить виняток для Львівського фестивалю; органістка зі Швейцарії Ірена Цайтц; український віолончеліст Ярослав Мигаль та львівський оркестр «Леополіс».

Родзинкою фестивалю буде незвичне поєднання оркестру та органу, ця ідею організатори фестивалю плекали декілька років і от нарешті цього року вона буде втілена в життя.

«Фестиваль органної музики – це подія, яка творить імідж міста. Цьогорічний фестиваль – не тільки чудове звучання органної музики, але нові незвичні поєднання органу та оркестру, органу та віолончелі, органу та саксофону», – повідомив директор Львівського будинку органної та камерної музики Юліан Винницький.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути