chrome firefox opera safari iexplorer

Україна проведе стрес-тести своїх АЕС на стійкість землетрусам і повеням

27 червня 2011 о 15:15

Україна проведе стрес-тести своїх АЕС, при яких має бути звернено особливу увагу на технічну готовність станцій протистояти природним катаклізмам: землетрусам і повеням.

Крім України такі ж перевірки проведуть Вірменія, Хорватія, Росія, Швейцарія, Туреччина, Білорусь. Ці країни підписали в присутності єврокомісара з енергетики Гюнтера Г. Еттінгер відповідну декларацію.

На думку Еттінгера, підписання декларації є «великим спільним кроком вперед», як для ЄС, так і для країн-сусідів.

АЕС будуть тестуватися за допомогою процедур, розроблених Євросоюзом. Також було узгоджено можливість проведення оцінювання результатів тестів незалежними експертами з інших країн.

Тим часом, як повідомлялося раніше, зараз в країнах-членах ЄС проходять стрес-тести на об’єктах ядерної енергетики. Причиною таких дій стала аварія на АЕС «Фукусіма-1» в Японії після руйнівних землетрусу і цунамі, що сталися 11 березня.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути