chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі більше немає українських шкіл

07 червня 2011 о 19:59

Після того, як міська рада Одеси ухвалила програму збереження і розвитку російської мови, в місті всі школи мають статус двомовних. Про це заявив мер Одеси Олексій Костусєв в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

«На останньому виконкомі ми внесли зміни в документи, до статутів 124 шкіл ... Тому тепер в Одесі шкіл немає ні україномовних, ні російськомовних, вони всі двомовні — можна хоч так, можна хоч так», — сказав чиновник.

«Батьки можуть вибрати, щоб інші предмети дитина вчила російською мовою. Це їхнє право. І таке право ми дали. І я вважаю, що це демократія, я вважаю, що це досягнення», — підкреслив Костусєв.

Костусєв наголосив, що «Одеса — це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна».

«Якщо в Одеси відібрати російську мову, Одеса втратить самобутність, вона перестане бути Одесою. Великі наші одесити, великі письменники, ми знаємо всі їхні імена, вони творили, писали російською мовою», — нагадав мер.

Нагадаємо, раніше Костусєв на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради заборонив депутатам звертатися до нього українською мовою. Депутати одноголосно ухвалили рішення спілкуватися російською. До того ж мер зажадав, щоб документи міському голові подавали також тільки російською.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути