chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі може впасти Будинок Руссова

23 червня 2011 о 10:11

Навколо багатостраждального Будинку Руссова розгортається черговий скандал.

Нещодавно у приміщенні прямо на сходи  звалилася частина перекриття покрівлі, а планова перевірка облуправління з охорони пам'яток культурної спадщини дійшла висновків: «Якщо реставраційні роботи в будинку не почнуться найближчим часом, обвалення продовжаться і будинок просто завалиться».

Начальник управління Наталія Штербуль наполягає на терміновому відновленні консервації пам'ятки архітектури. «Власник встановив захисну покрівлю і провів роботи по захисту від подальшого руйнування на 95%, — говорить Наталя Штербуль. - Тим не менше, ряд вікон і деякі ділянки даху залишаються незахищеними, і ніхто не може пояснити, чому роботи не закінчують ».

У мерії поки не визначилися з планами з приводу Будинку Руссова. Так, глава міського УКСа Леонід Ковальов стверджує, що будівля безперечно має бути відновлено, але хто і як повинен проводити реконструкцію, сказати не береться.

Нагадаємо, що 95% квартир в будинку належить групі компаній «Інкор». Власник компанії Руслан Тарпан неодноразово заявляв про готовність розпочати реконструкцію будівлі відразу після затвердження проекту в міськраді (бізнесмен хоче відновити будівлю тільки в комплексі цілого кварталу. — Авт.). «Руслан Тарпан вже надавав один проект реконструкції, але через масивний купол на даху будинку в управлінні архітектури до нього поставилися негативно, — сказав  мер Олексій Костусєв. - Зараз ми чекаємо новий проект, який враховував би побажання всіх інстанцій ».

У той же час, доля будинку Руссова може вирішитися вжезавтра. За стіл переговорів  сядуть власник будівлі і компанії,які займалися консервацією, а також обласні та міськічиновники.

«Ми хочемо, щоб забудовник хоча б закінчивконсервацію.  Запропонуємо завершити роботи в двотижневийтермін, - каже Штербуль. - Якщо це не буде виконано, то, відповідно до закону, ми будемо вимагати через суд  позбавити власника  права на  реконструкцію».  При цьому НаталіяШтербуль зазначає, що цей варіант теж не ідеальний  - ні вмісті, ні в області немає достатніх коштів, щоб самостійно відновити Будинок  Руссова.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути