chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні бажаючих пройти тести з російської мови трохи більше 2%

03 червня 2011 о 16:28

В Україні з 258 тисяч охочих пройти тести, російську мову обрали 6 тисяч абітурієнтів, повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

При цьому вона наголосила, що поки не бачить підстав скасовувати тестування з російської мови, яке в Україні цього року проводиться вперше.

«Поки я не бачу ніяких передумов, щоб відмовлятися від цього тесту. Втім, остаточно це буде визначено восени, коли ми проведемо підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році та підсумки вступної кампанії», — сказала Зайцева під час прямої лінії в газеті Известия в Украине.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти вважає, що необхідно працювати над вдосконаленням тестів з гуманітарних предметів, в яких присутні творчі завдання, і над тестами з іноземних мов.

Вона нагадала, що абітурієнти зможуть дізнатися результати зовнішнього незалежного оцінювання з 5 липня. «Результати тестування будуть вивішені, починаючи з 5 липня», — сказала вона.

Зайцева наголосила, що апеляцію можна подати протягом трьох днів після оголошення результатів тестування.

За її словами, з 27 червня по 5 липня відбудеться додаткова сесія тестування, в якій зможуть взяти участь ті, хто з об'єктивних причин не з'явилися на першу. Вагомість причин відсутності, нагадала Зайцева, визначають регламентні комісії регіональних центрів оцінювання якості освіти.

У четвер, 2 червня, почалося тестування з української мови. Перша сесія тестування відбудеться з 2 по 24 червня.

Відповіді Зайцевої на запитання, задані в ході прямої лінії опубліковані в п'ятничному номері газети Известия в Украине.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути