chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні бажаючих пройти тести з російської мови трохи більше 2%

03 червня 2011 о 16:28

В Україні з 258 тисяч охочих пройти тести, російську мову обрали 6 тисяч абітурієнтів, повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

При цьому вона наголосила, що поки не бачить підстав скасовувати тестування з російської мови, яке в Україні цього року проводиться вперше.

«Поки я не бачу ніяких передумов, щоб відмовлятися від цього тесту. Втім, остаточно це буде визначено восени, коли ми проведемо підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році та підсумки вступної кампанії», — сказала Зайцева під час прямої лінії в газеті Известия в Украине.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти вважає, що необхідно працювати над вдосконаленням тестів з гуманітарних предметів, в яких присутні творчі завдання, і над тестами з іноземних мов.

Вона нагадала, що абітурієнти зможуть дізнатися результати зовнішнього незалежного оцінювання з 5 липня. «Результати тестування будуть вивішені, починаючи з 5 липня», — сказала вона.

Зайцева наголосила, що апеляцію можна подати протягом трьох днів після оголошення результатів тестування.

За її словами, з 27 червня по 5 липня відбудеться додаткова сесія тестування, в якій зможуть взяти участь ті, хто з об'єктивних причин не з'явилися на першу. Вагомість причин відсутності, нагадала Зайцева, визначають регламентні комісії регіональних центрів оцінювання якості освіти.

У четвер, 2 червня, почалося тестування з української мови. Перша сесія тестування відбудеться з 2 по 24 червня.

Відповіді Зайцевої на запитання, задані в ході прямої лінії опубліковані в п'ятничному номері газети Известия в Украине.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути