chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні не виявлено бактеії E.coli

20 червня 2011 о 17:41

Бактеріі E.coli в Україні немає. Про це заявив головний санітарний лікар країни.

Санепідемслужба не зафіксувала жодного випадку захворювання цією кишковою інфекцією. За словами санлікаря, Україна адекватно відреагувала на ситуацію в Європі. Санітарна служба провела консультації з керівництвом держави і вирішила не забороняти експорт сільгосппродукції з Європи.

Анатолій Пономаренко, головний санітарний лікар України: «Ситуація  у нас все-таки керована і жодного випадку ні захворілих, ні підозрілих цією старшною недугою у нас немає. Про це я офіційно заявляю і підтверджую».

У Європі від небезпечного штаму кишкової палички же померло близько сорока людей. Переважна більшість — громадяни Німеччини. Загальна кількість уражених становить понад три тисячі осіб у тринадцяти країнах.

Німецькі лікарі встановили, що небезпечна бактерія може передаватися від людини до людини. А головним джерелом поширення назвали паростки бобових. Напередодні паличку знайшли і у проточних водах струмка у Франкфурті. Небезпечний штам є стійким до більшості видів антибіотиків. Найгіршим наслідком ураження є гостра ниркова недостатність — це основна причина високої смертності.

Джерело: 5 канал
Розділи: Довкілля Здорова