chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні очікується сильне похолодання, грози та шквали

22 червня 2011 о 13:24

Починаючи з 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде дуже активним, наприклад, на заході Україні температура складе +15 — +20 градусів тепла.

Про це повідомив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Похолодання, яке проходить зараз, минає. Вже починаючи з 23-24 червня температура повітря підвищиться до +25 — +30 градусів, але вже 25 червня в Україну прийде холодний атмосферний циклон, який буде досить активним.

Зниження температури почнеться на Заході, Півночі і в Центрі України. У західних областях вона складе +15 — +20 градусів. З 26 червня температура знизиться на Сході країни та півдні ", — сказав Кульбіда.

За словами глави Гідрометцентру, зниження температури буде продовжуватися досить довго і буде супроводжуватися інтенсивними грозами, градом та шквалами.

«Особливо інтенсивні грози будуть в Одеській, Миколаївській, Київській та Житомирській областях. Можливо навіть механічне пошкодження частини врожаю», — додав Кульбіда.

У той же час він зазначив, що вже в липні температура в Україні може досягати +30 — +35 градусів тепла.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути