chrome firefox opera safari iexplorer

В Ялті відкриють унікальний винний театр

18 червня 2011 о 13:41

В липні цього року в Ялті відкриється винний театр. Гості театру зможуть побувати на професійних та аматорських дегустаціях, ознайомитися з історією виноробства в Криму, та зробити вельми корисні покупки у винному бутику.

Театр облаштують у старовинному будинку в самому центрі міста. В ньому є декілька приміщень. В одному з найбільших залів зроблений кінотеатр, де гості на широких лавах, виготовлених із старовинного дуба, зможуть подивитися 30-хвилинний фільм, що розповідає історію розвитку виноградарства на півострові, появи відомих винних брендів в Криму, а також дізнатися про філософію вина в цілому.

Покуштувати місцеві вина під захоплюючу розповідь гіда можна буде в дегустаційних залах. На вибір відвідувачам пропонуються кращі зразки відомих кримських винзаводів: Новий Світ, Сонячна долина, Коктебель, Массандра. Окрім вина, можна буде продегустувати і коньячну продукцію від невеликих кримських виноробень. У найбільшому дегустаційному залі розташований антикварний буфет, де на вибір гостям пропонуються всілякі закуски, які, як правило, подаються до вин. Поруч із залою для дегустації знаходиться приміщення винного бутіка, в якому можна буде придбати вподобані вина.

У театрі також є винний музей, в якому зібрано понад 800 різних експонатів, пов'язаних зі світом виноробства, серед яких є чимало цінних раритетів. Внутрішнє оздоблення музею декороване під старовинний винний підвал, а в багатьох приміщеннях розвішені картини відомих кримських художників.

Так само власники унікального винного театру планують проведення масштабних дегустацій та міжнародних конференцій, відкриття школи сомельє та інші заходи.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути