chrome firefox opera safari iexplorer

Влада Одеси перейменує площу Незалежності

01 червня 2011 о 09:25

Керівництво Одеської міськради має намір перейменувати площу Незалежності. Майдану хочуть присвоїти ім'я Бориса Дерев'янка на честь редактора газети «Вечерняя Одесса», який загинув 14 років тому від кулі кілера.

«Дерев'янко працював у районі нинішньої площі Незалежності (до проголошення державної незалежності України іменувалася площею 50-річчя СРСР – прим. ред.). І я вважаю, що буде нормально і правильно, якщо ця площа буде перейменована на честь Дерев'янка, а існуючу площу ім. Дерев'янка (колишня площа Конституції СРСР) — на площу Незалежності», — заявив перший заступник міського голови Сергій Черненко.

Нагадаємо, 11 серпня 1997 року редактор газети «Вечерняя Одесса» Борис Дерев'янко був застрелений найманим вбивцею, якого лише через 14 років було затримано і засуджено. Замовника злочину досі не знайшли.

У 1999 році Одеська міськрада, очолювана тоді Русланом Боделаном, ухвалила рішення перейменувати площу на честь Дерев'янка.

Наразі ж керівництво Одеської мерії також планує перейменувати вулицю Затишну в Уютную, вулицю Скісну – в Косвенную, вулицю Івана і Юрія Лип у мікрорайоні Ближні Млини — у вулицю Федора Пішеніна. Це викликало хвилю протестів городян, які звинуватили міську владу у відверто русифікаторській політиці.

 

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути