chrome firefox opera safari iexplorer

З чемпіонату Європи з боксу українці повертаються з двома «бронзами»

24 червня 2011 о 19:09

Українці Дмитро Митрофанов і Володимир Матвійчук – бронзові призери чемпіонату Європи з боксу, який підходить до свого завершення в Туреччині.

Перший півфінал цьогорічної континентальної першості, що проходить в Анкарі, приніс для України бронзову нагороду, яку виборов Дмитро Митрофанов (75 кг), інформує офіційний сайт НОК України.

Суперником нашого боксера був росіянин Максим Коптяков, який нещодавно виборов титул чемпіона Росії 2011 року і по праву вважався одним із головних претендентів на найвищі нагороди цьогорічного чемпіонату Європи.

Початок бою і загалом перший раунд можна було віднести до активу нашого боксера. Українець діяв більш активніше, намагався провокувати росіянина на ближній бій та проводив непогані атаки, які доходили точно в ціль. Проте, перерва після стартового раунду пішла не на нашу користь. Російський боксер у другій трихвилинні почав наносити велику кількість ударів з дальньої відстані та намагався не підпускати Дмитра у ближній бій, адже саме це було головним козирем нашого спортсмена перед довгими руками Коптякова. Така тактика принесла росіянину беззаперечну перевагу та допомогла йому здобути загальну перемогу у двобої з рахунком 26:11.

Другу «бронзу» до скарбнички збірної України приніс Володимир Матвійчук (60 кг).

Цей бій виявися досить драматичним. Всі три раунди пройшли за одним сценарієм, в якому кожен боксер викладався на повну та намагався будь що провести якомога більше атак. Таким чином бій пройшов абсолютно рівно.

Значної нервозності додало те, що результат зустрічі не оголошували досить довго і головному рефері поєдинку залишалося лише стримувати боксерів на середині рингу. В підсумку рефері віддали перемогу італійцю.

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути