chrome firefox opera safari iexplorer

Життя в Києві в два рази дешевше, ніж у Нью-Йорку

09 червня 2011 о 10:27

Життя в Києві в два рази дешевше, ніж у Нью-Йорку, а заробітки в десять разів нижчі, пише журнал WEEKLY.UA.

Щорічне дослідження канадського банку UBS показало, що з 73 мегаполісів світу найдорожчим містом для життя в ньому на сьогодні є столиця Норвегії Осло. Друге і третє місця зайняли швейцарський Цюріх і Женева. Проте, якщо порівнювати вартість життя в містах з доходами городян, то швейцарські міста залишають Осло позаду себе.

Рейтинг канадського банку унікальний у своєму роді. В ньому немає зайвої інформації, а та, що є, вельми наочна, оскільки цифр мало і всі вони відносні, тобто відразу даються в порівнянні. Наприклад, присутній в рейтингу Київ за рівнем доходів городян ділить 67–68-е місця з єгипетським Каїром, де нещодавно народ революційним шляхом повалив владу. Середній річний дохід городянина вираховується у відсотках від доходу жителя Нью-Йорка, який прийнято за 100%. У киянина він становить лише 11%, а витрати на життя при цьому — 56,7% від витрат нью-йоркця і приблизно 50% від витрат жителів найдорожчих міст світу — Осло, Цюріха і Женеви. Іншими словами, живуть кияни бідніше, ніж жителі західноєвропейських столиць не тому, що в Києві все дорого, а тому, що їм не дають заробити на гідне життя, відзначає журнал.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути