chrome firefox opera safari iexplorer

162 дитячих табори не відповідають санітарним нормам

18 липня 2011 о 10:43

Державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ України за період з 14 по 16 липня перевірено 610 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у 162 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що складає 26,5 % від загальної кількості перевірених закладів.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 176 посадових осіб закладів оздоровлення та відпочинку. Від роботи відсторонено 62 працівника, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Головними державними санітарними лікарями територій призупинено експлуатацію 14 закладів оздоровлення та відпочинку дітей (м. Севастополь – 5 літніх оздоровчих таборів «Альбатрос», «Ласпі», «Нахімовець», «Горний», «Прибой», наметове містечко «Вавілов сад»; Житомирська область – літній оздоровчий табір «Чайка», Дніпропетровська область – 4 літніх оздоровчих табори, Одеська область – база відпочинку «Каскад»; Сумська область – заборонено купання дітей в заміському оздоровчому таборі «Космос» МГВУ «Охтирканафтогаз».

Фахівцями держсанепідслужби перевірено 299 підприємств з виробництва та постачання харчових продуктів, з яких на 57 виявлені порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 58 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, а 38 осіб відсторонено від роботи за непроходження профілактичних медичних оглядів.

У м. Севастополі призупинено функціонування підприємств-постачальників ТОВ «Лондон Крим» та ТОВ «Байт-Крим» через порушення вимог санітарного законодавства під час транспортування та зберігання харчових продуктів.

Нагадаємо, 12 липня 86 людей з оздоровчого табору «Альбатрос», який знаходиться в селі Любимівка (Нахімовський район) потрапили до інфекційної лікарні Севастополя. Попередній діагноз — харчова токсикоінфекція невстановленого походження. Отруїлися 75 дітей. Всі вони з Росії. До лікарні потрапили також 11 вожатих.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути