chrome firefox opera safari iexplorer

555-річчя заснування міста Борщева відзначать на державному рівні

11 липня 2011 о 13:13

Відповідна постанова булла прийнята 8 червня і розміщена на сайті Верховної Ради України.

Автори постанови народні депутати України: М. М. Полянчич, І. М. Стойко, Я. М. Сухий.

Парламент рекомендував Кабінету Міністрів України у двотижневий термін з дня прийняття Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення на державному рівні 555-річчя міста Борщева, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, діячів науки, просвіти, мистецтва і культури.

Також уряд повинен передбачити виділення коштів для підготовки та проведення заходів, пов’язаних із відзначенням ювілею Борщева, насамперед, на реставрацію пам’яток архітектури, історії та культури, впорядкування комунального господарства міста, організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути