chrome firefox opera safari iexplorer

Аеропорт «Бориспіль» допрацює проект терміналу D

01 липня 2011 о 10:43

Аеропорт «Бориспіль» має намір допрацювати проект терміналу D. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив журналістам генеральний директор аеропорту Антон ВОЛОВ.

«Оригінальний проект терміналу D абсолютно не передбачає трансферної зони, не передбачає прийом внутрішніх авіарейсів. Проект цього терміналу був розроблений у далекому 2005 року, коли планувався розвиток 5-ти терміналів у аеропорту «Бориспіль»», — зазначив він.

Як повідомив А.ВОЛОВ, приміром, площа терміналу D буде більш ніж у 2 рази більше терміналу в «Донецьку» (107 тис. кв. м проти 48 тис. кв. м), проте обслужити в донецькому терміналі, де є трансферна зона, можна 8 млн. пас. на рік, а в «Борисполі» без трансферної зони — 5 млн. пас. на рік.

«Термінал D зараз є спроектованим і запрограмованим японськими інженерами на 5 млн. пас. на рік. Але з цією проблематикою всі знайомі: Мінінфраструктури, Нацагентство з питань підготовки до Євро-2012, яке допомагає нам зараз у розробці плану з доопрацювання терміналу D», — сказав гендиректор аеропорту.

За його словами, термінал почне роботу на Євро-2012, але в перспективі допрацьовуватиметься. Завершать будівництво за нинішнім проектом, як і планувалося, в грудні ц.р., потім проводитиметься відлагодження систем, із тим щоб відкрити термінал для обслуговування вболівальників на Євро-2012. «Саме відкриття для пасажирів планується до Євро, причому тільки для вболівальників. Усі регулярні рейси залишаються в терміналі В», — підкреслив А.ВОЛОВ.

За його словами, переведення всіх регулярних рейсів у термінал D аеропорту «Бориспіль» планується не раніше кінця 2012 року.

«Наше завдання зараз — закінчити ту частину терміналу, яка знаходиться на контракті в турецької компанії й фінансується частково за рахунок японського кредиту, максимально закінчити в тому вигляді, в якому воно є, прибравши всюди зайве, те, що в подальшому заважатиме його доопрацюванню як трансферного терміналу. І зробити окремі прибудови, доопрацювання, попередньо на 36 тис. кв. м, які дозволять повністю перевести всі авіарейси, — і внутрішні й міжнародні — в термінал D, залишити в терміналі F тільки чартери і лоу-кости, які до цього там і планувалися. А до цього термінал В нам служитиме вірою і правдою», — додав гендиректор аеропорту.

Нагадаємо, запланована пропускна спроможність терміналу D в аеропорту «Бориспіль» – 3 тис. пасажирів на годину. Проект виконано компанією Japan Airport Consultants, Inc. Генеральний підрядник – компанія Dogus-Alarko-YDA JV (Туреччина). Запланована дата завершення будівництва — IV квартал 2011 р. Орієнтовна дата операційної готовності — весна 2012 р.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути