chrome firefox opera safari iexplorer

Американці консультують Україну у створенні аналога служби 911

21 липня 2011 о 15:07

Міністерство надзвичайних ситуацій має намір залучити американські компанії до створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МНС.

«Американські урядові структури та провідні компанії, які працюють у сфері запобігання та управління надзвичайними ситуаціями, буде залучено до створення в Україні системи екстрених телефонних викликів за єдиним номером 112», — сказано в ньому.

Голова міністерства Віктор Балога заявив, що в складі міжвідомчої делегації 13-20 липня відвідав з офіційним візитом США, де чиновники вивчали закордонний досвід реалізації подібних проектів і провів докладні консультації щодо можливості залучення урядових організацій США та компаній-виробників до створення системи екстреного виклику 112.

Балога підкреслив, що пріоритетною метою уряду є розвиток мережі 112 у чотирьох містах, які приймають матчі чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а в перспективі — у всіх населених пунктах країни.

Він також заявив, що іноземні інвестори виявляють велику цікавість до створення такої системи в Україні.

«Підсумки проведених у США переговорів свідчать, що американці дуже активно змагатимуться за право брати участь у розгортанні мережі 112 в Україні як в організаційному, так і в технологічному аспектах», — зазначив Балога.

У повідомленні сказано, що Агентство США з розвитку й торгівлі вже визначило компанію, яка за кошти американського бюджету розробить техніко-економічне обґрунтування цього проекту.

Міністр упевнений, що результати візиту до США дадуть змогу впритул підійти до початку робіт зі створення системи 112.

Як повідомлялося, в січні Балога прогнозував, що система 112 почне працювати по всій Україні з 1 грудня 2015 року.
У липні Балога висловив упевненість, що службу 112 впровадять у містах, які прийматимуть ЧЄ-2012 з футболу, до початку проведення турніру.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути