chrome firefox opera safari iexplorer

Будівництво на Театральній так і не зупинили. Там облаштовують дах

31 липня 2011 о 15:28

Незважаючи на запевняння мерії та припис прокуратури з вимогою запинити будівництво біля метро «Театральна», роботи на будмайданчику тривають.

За словами активістів, які борються проти забудови, робітники працюють без вихідних. Зокрема, у суботу продовжували ладнати дах.

У зв'язку з цим місцеві мешканці звернулися до президента Віктора Янукович, прем'єра Миколи Азарова, генпрокурора Віктора Пшонки, голови КМДА Олександра Попова та прокурора Києва Анатолія Мельника з прохання демонтувати незаконну будівлю.

Фото kiev.pravda.com.ua

«Незаконне будівництво над метро „Театральна“ триває, попри прямі заборони державних органів, рішення урядової комісії, приписи і протести прокуратури міста. Так, 19-22 липня йшли роботи на даху будівництва, що було фотографічно зафіксовано мешканцями. Кияни глибоко стурбовані вказаною ситуацію, яка весь час породжую соціальну напругу», — йдеться у звернення на ім'я керівництва держави та міста.

«Просимо на честь святкування 20-річніці Незалежності України, спираючись на висновки урядової комісії, демонтувати незаконну зведену будівлю за адресою Б.Хмельницького, 7, повернути Києву Театральний сквер в охоронній зоні Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де встановити пам'ятний знак Третьому Універсалу, яким була проголошена Українська Державність», — просять у зверненні місцеві мешканці.

Як відомо, нещодавно заступник голови КМДА Михайло Кучук заявив, що «наразі всі документи, у тому числі і щодо знесення торгово-офісного центру на Хмельницького, 7, знаходяться в суді, а забудовник не має дозволу на виконання будівельних робіт».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути