chrome firefox opera safari iexplorer

Десятинну церкву пропонують відбудувати під Києвом?

18 липня 2011 о 13:29

Десятинну церкву, а заразом і Музей історії Києва можуть відбудувати на території «Парку Київська Русь», що в селі Копачів Обухівського району Київської області.

Як повідомляє прес-служба парку, таке рішення днями підтримала Постійна комісія Київради з питань культури і туризму.

Обговоривши питання будівництва Музею історії Києва та Десятинної церкви, комісія вирішила звернутися до Київської адміністрації з проханням винести ці проектні рішення на розгляд сесії Київради.

Крім того, члени комісії підкреслили важливість «Парку Київська Русь» як зони гостинності під час проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

«Ми пропонуємо побудувати Музей історії Києва. Ми розуміємо, наскільки це важливо на даному етапі. Адже безцінні експонати культурного та історичного спадку нашої держави, які сьогодні не мають власного приміщення, мають бути збережені для нащадків. Тому пропонуємо усім і, державним структурам зокрема, підтримати нашу ідею і спільно побудувати Музей історії Києва у будівлі Ротонди XIII століття», — підкреслив автор проекту «Парк Київська Русь» Володимир Янченко.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути