chrome firefox opera safari iexplorer

Гран-прі фестивалю «Тарас Бульба» взяв луцький гурт «Фіолет»

18 липня 2011 о 10:57

У фестивалі «Тарас Бульба», який пройшов у Дубні на Рівненщині, взяли участь кілька десятків музичних гуртів зі всієї України, повідомляє ЗІК.

Протягом трьох днів музиканти демонстрували глядачам свої таланти. 17 липня, ввечері, відбувся святковий гала-концерт за участі переможців фестивалю. Дипломантами стали гурти «Крапка» (Запоріжжя) та «Cashemir» (м.Київ), третє місце виборов гурт «Чумацький шлях» з Хмельницького, на другому місці – гурт «ГАЛяК» з Києва, на першому – гурти Swamp FM зі Львова та UpDown з Калинівки Вінницької області.

Гран-прі фестивалю присуджено гурту «Фіолет» з Луцька.

«Наша перемога є результатом наполегливої праці молодих музикантів. Колектив має чимало творчих планів щодо пропаганди української пісні. Реалізації їх й сприятиме визнання доробку на всеукраїнському рівні», – розповіла власкору ЗІКу менеджер гурту Марина Хромих.

Довідка

Започатковано фестиваль у 1991 році. Творчий шлях багатьох із знаних нині виконавців починався на сцені «Тараса Бульби». Дубенчани та гості міста неодноразово ставали безпосередніми свідками народження нових зірок української естради. На фестиваль приїздили учасники та гості не тільки з України, а й з-за кордону.

У Дубні звучала «жива» музика з Австрії, Росії, Словаччини, Німеччини, Канади, Бельгії, Польщі, Франції, Молдови та Білорусі. Тут виступали: Віктор Павлік і гурт «Плач Єремії», Руслана та Ніна Матвієнко, Марійка Бурмака та гурт Еней, Лері Він і Каріна Плай, гурти «Жаба в дирижаблі», «Мертва Зона», «Білий Загін», «Святий Сон» і багато інших.