chrome firefox opera safari iexplorer

Кожен шостий киянин планує в найближчі роки придбати квартиру

13 липня 2011 о 10:55

Близько 17% киян мають намір придбати квартиру в найближчі три-п'ять років.

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ  з посиланням на прес-службу Української торговельної гільдії (UTG), нині спостерігається зростання кількості бажаючих придбати житло найближчим часом. Так, наприкінці минулого року придбати квартиру в перспективі трьох-п'яти років мали намір лише 6,8% столичних жителів.

З числа тих, хто незабаром планує покупку, 51,5% хочуть купити квартиру для основного місця проживання в малоповерховому багатоквартирному будинку за п'ять кілометрів від Києва у приміській зоні.

При цьому основна маса угод здійснюється за рахунок власних коштів покупців. Частка іпотечного кредитування залишається на порівняно низькому рівні — не більше 7%. Ефективним інструментом активізації продажів у 2010—2011 рр... є розстрочка, до якої вдається близько 20% покупців первинного житла.

Загальний обсяг продаваних домоволодінь в Києві на середину 2011 року з початку року збільшився на 7,8%. За оцінками UTG, обсяг пропозиції складає близько 11,0-11,5 тис. квартир на первинному ринку і близько 9,5 тис. — на вторинному.

Середній рівень вартості житла за січень-червень 2011 року незначно знизився: на 2,88% на вторинну нерухомість, на 0,95% — на первинну. При цьому в ряді нових комплексів, які завершили будівництво та отримали акт введення в експлуатацію, за цей період часу спостерігалося збільшення цін продажу до 12%.

У розрізі класів первинне житло в червні 2011 року в середньому коштувало в класі економ — $ 1247/кв.м, в бізнес — $ 2314/кв.м, в еліт — $ 7753/кв.м.

На відміну від інших класів, елітна нерухомість за останні півроку подорожчала, показавши зростання цін на рівні 3,9%. У UTG відзначають, що така тенденція в першу чергу може бути обумовлена ​​малим обсягом якісної пропозиції у верхньому ціновому сегменті і його високою інвестиційною складовою.

Нагадаємо, на початку липня повідомлялося, що в 2011 році в Києві буде здано в експлуатацію 15 житлових будинків загальною площею 197 тис. кв. м на три тисячі квартир.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути