chrome firefox opera safari iexplorer

Кожна п'ята маршрутка в Києві несправна

14 липня 2011 о 09:04

Кожне п`яте маршрутне таксі в Києві працює з технічними несправностями.

Як передає кореспондент, про це повідомив на міжвідомчій нараді з питань дотримання законодавства безпеки руху на транспорті заступник прокурора Києва Вадим ГОРАН.

За його словами, прокуратура Києва організувала і провела перевірку безпеки руху на транспорті. За півроку зафіксовано 19 ДТП з участю маршрутних таксі і автобусів, унаслідок яких двоє людей загинули і 26 одержали тілесні ушкодження. Перевіркою встановлено, що «перевізники нехтують безпекою громадян», зазначив В.ГОРАН. «Сідаючи в маршрутку, людина не знає, доїде він чи не доїде», — додав він.

Як підкреслив заступник прокурора Києва, понад 2,5 тисячі маршруток у Києві працюють з технічними несправностями. «Кожен п`ятий мікроавтобус технічно несправний. Вдумайтеся лишень! Наше завдання — забезпечити безпеку наших громадян, тому треба найжорсткішим способом впливати на цю ситуацію. Такі перевізники нам на дорогах не потрібні. їх треба позбавляти ліцензій», — переконаний В.ГОРАН.

За його словами, на адресу голови КМДА і територіального управління Державтотрансінспекції прокуратура внесла 32 подання на усунення порушень.

Він підкреслив, що посадовці управління не належним чином виконують свої обов`язки, а також не діє Головне управління транспорту Київмісьдержадміністрації. За його словами, близько 100 автоперевізників працювали взагалі без ліцензій.

Також, за словами В.ГОРАНА, значні порушення виявлені і на залізничному і водному транспорті.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути