chrome firefox opera safari iexplorer

Київ 42-й у світі за зосередженням міжнародного бізнесу

27 липня 2011 о 11:10

Столиця України посiдає  42-е мiсце в свiтi за розташуванням офiсiв найбiльших мiжнародних компанiй.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на консалтингову компанiю CB Richard Ellis, яка провела дослiдження 280 мiжнародних компанiй у 232 мiстах свiту.

Так, згідно з даними компанії, у Києвi розташованi офiси 88 дослiджуваних мiжнародних компанiй (31,4%).

Крiм того, до цього рейтингу включено ще одне українське мiсто — Донецьк, яке посiло сто вiсiмдесят третю позицiю (1,4%).

Згiдно з дослiдженням, за локалiзацiєю мiжнародного бiзнесу лiдирує Азiя на чолi з Гонконгом, в якому представлено 68,2% мiжнародних компанiй, дослiджуваних у цьому рейтингу.

За ним йдуть Сiнгапур iз представництвами 189 компанiй свiту (67,5%) i Токiо — з 179 компанiями (63,9%). Лондон посiв четверту позицiю в рейтингу (177 компанiй, 63,2%). П'ятiрку лiдерiв завершує Шанхай (172 компанiї, 61,4%), який за останнiй час дедалi впевненiше завойовує репутацiю фiнансового та бiзнес-центру Китаю.

За даними CBRE, за п'ятiркою лiдерiв у рейтингу йде Москва (170 компанiй, 60,7%), що посiла шосте мiсце.

Лондон — єдиний з європейських мiст, який увiйшов до п'ятiрки лiдерiв популярних мiст для бiзнесу в свiтi.

CB Richard Ellis є найбiльшою консалтинговою компанiєю у сферi нерухомостi у свiтi. Входить до списку 500 найбiльших компанiй свiту Fortune, має 450 офiсiв у 60 країнах зi штатом спiвробiтникiв понад 36 тисяч осiб. Штаб-квартира компанiї розташована в Лос-Анджелесi (США).

Офіс у Києвi компанія відкрила в сiчнi 2008 року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути