chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада заборонила будівництво в історичній частині міста

28 липня 2011 о 16:34

Київська міська рада прийняла рішення про призупинення проведення робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту будівель в межах вулиць Ірининської, Рейтарської, О.Гончара, Великої Житомирської, Михайлівської та Михайлівського провулку.

Як повідомили у прес-службі КМДА, заборона діє до затвердження відповідного проекту детального плану території буферної зони ансамблю споруд Софійського собору та з урахуванням пропозицій робочої групи з перевірки дотримання вимог збереження пам`яток та традиційного характеру середовища при забудові та реконструкції в межах центрального історичного ареалу міста Києва.

Як зазначили у прес-службі, прийняте рішення не розповсюджується на здійснення будівництва споруд, необхідних для інженерного забезпечення та життєдіяльності міста.

Документом зобов’язано Київську міську державну адміністрацію забезпечити розроблення проекту детального плану території буферної зони Софійського собору та покладено координацію розробки проектів на цій території.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути