chrome firefox opera safari iexplorer

Київські станції метро пронумерують

29 липня 2011 о 16:27

Київське метро зроблять зручним для іноземців, змінивши систему навігації для пасажирів. Про це заявив начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко, пише Кievpress.net.

За його словами, за лініями офіційно закріплять колір, а станції пронумерують.

«Ми плануємо вдосконалити систему навігації пасажирів: кожній лінії привласнити колір, кожній станції надати номер. Як це зроблене, наприклад, у Сеулі. Це зручно для іноземних туристів, яким важко запам'ятати українські назви станцій», — сказав керівник столичної підземки.

Крім того, за словами Федоренка, враховуючи постійний приріст населення столиці, сьогодні існує необхідність збільшувати рухомий склад та зменшувати інтервали руху між потягами.

«Ми врахували ці особливості в проекті Стратегії. Відтак, на нових лініях у нас запроектовані станції, розраховані на шість вагонів. Це значно збільшить пропускну спроможність метрополітену. На жаль, на діючих станціях не можна збільшувати довжину рухомого складу, оскільки для цього доведеться закривати на тривалий час станцію, щоб розширювати і добудовувати її на 20 м у довжину, а це не доцільно», — пояснив керівник столичної підземки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути