chrome firefox opera safari iexplorer

Львів може стати культурною столицею Європи у 2016 році

04 липня 2011 о 16:52

Поділитись титулом зі Львовом вирішив Вроцлав. Саме він, а також іспанський Сан-Себастіан, за результатами щорічного конкурсу, носитимуть статус «Культурної столиці Європи 2016 року».

Таким чином Євросоюз вирішив наділити почесним титулом два міста: зі Старої та Нової Європи. Це рішення Європейська комісія повинна підтвердити до 2012 року. Отож, Вроцлав та Львів ще мають достатньо часу, аби запропонувати Європейській комісії розділити почесний титул.

До речі, такої ініціативи в історії конкурсу ще не було. Тому Львів сподівається, що Європейська комісія її підтримає. Адже, для міста — це неабияка можливість отримати підтримку Євросоюзу.

“Європейський Союз резервує значні кошти для країн, які не входять в Європейський Союз, на різні проекти, на підтримуючі проекти. Нам дуже важливо, щоб, маючи цей статус, ми могли в більшості користатись з таких можливостей дофінансування”, — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

“Межі Європейського Союзу не співпадають з межами самої Європи. Європа — є чимось масштабнішим, аніж тільки власне Європейський Союз. У зв’язку з тим декларуємо, що ми б хотіли поділитись титулом європейської столиці культури саме зі Львовом, який для Вроцлава є найближчим містом-партнером”, — заявив мер Вроцлава Рафал Дуткевіч.

Нагадаємо, що головним завданням проекту Європейської культурної столиці є розвиток туристичного руху, а також збільшення кількості тих людей, які беруть участь у культурному житті громади.