chrome firefox opera safari iexplorer

Маріуполь та Макіївка — найбрудніші міста України

20 липня 2011 о 18:41

Дніпродзержинськ перестав бути найбруднішим містом України. За даними моніторингу, проведеного в Центральній біофізичної обсерваторії, у цьому рейтингу він спустився на третє місце, поступившись пальмою першості Маріуполю та Макіївці. Для виходу з екологічної кризи Дніпродзержинську довелося витратити близько 1,5 млн грн.

«Прибрано багато стихійних звалищ, сухостійних, аварійних дерев, а завдяки тому, що підприємства виконують заплановані заходи, йде зниження викидів в атмосферу шкідливих речовин», — повідомив начальник управління охорони навколишнього середовища Дніпродзержинська Андрій Можейко і додав, що зараз проводиться другий етап робіт з очищенню міста, який планується закінчити до кінця цього року. Всього ж в програмі 3 етапи. На цей час виділено 1,5 млн грн. на розчищення каналу Єлизаветівського котловану, рекреаційної зони під Дніпродзержинськом, яку жителі області охрестили Блакитними озерами.

Проте до досконалості індустріальному містечку ще далеко, адже його підприємства рясніють застарілою технікою і далеко не новими очисними спорудами.

Джерело: СТБ
Розділи: Довкілля Здорова

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути