chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріархат збудує церкву біля НСК «Олiмпiйський»

15 липня 2011 о 14:10

Київрада видiлила 38 соток землі Українськiй православнiй церквi (Московського патрiархату) в районi НСК «Олiмпiйський» на перетинi вулиць Шота Руставелi та Жилянської в Печерському районi.

За таке рішення на засіданні 14 липня проголосували 79 депутатів.

Ділянку виділено у постійне користування для будiвництва культурно-просвiтницького центру з храмом Святої Трiйцi службово-побутовими та господарськими приміщеннями.

Землю виділено в межах 45 соток, які рішенням від 2002 року були виділені ТОВ «Юджин» для будiвництва торговельно-ділового комплексу перед НСК «Олімпійський» з реконструкцією площі на вулиці Великій Васильківській,53-55 та житлово-офісного комплексу на вулиці Шота Руставелі та Жилянської.

Київрада припинила «Юджину» право користування ділянкою, віднесла її до земель запасу, а частину в межах цих земель віддала церкві.

Нормативна грошова оцінка земділянки 7 мільйонів 902 тисячі 769 гривень. Розмір земельного податку становитиме 79 тисяч 28 гривень.

Як відомо, у червні 2008 року КМДА, Держуправління справами і «Юджин» домовилися про передачу «Юджину» території «Експоцентру» як компенсацію за демонтаж недобудованої будівлі ТРЦ «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».

Компанія «Київметробуд» завершила демонтаж будівлі ТРЦ «Троїцький» в жовтні 2008 року.

За інформацією ЗМІ, будівельна компанія «Юджин» входить до «Смарт Холдингу» Вадима Новинського.

Як відомо, раніше на Троїцькій площі біля «Олімпійського» знаходилася церква Святої Трійці.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути