chrome firefox opera safari iexplorer

На Буковині заборонили екскурсії Дністром

29 липня 2011 о 09:37

Головна державна інспекція України з безпеки судноплавства заборонила возити туристів Дністром до давньої столиці Пониззя Бакоти та Хотинської фортеці на прогулянкових катерах «Хотин» і «Буковина», зважаючи на трагедію, яка сталася недавно з теплоходом «Булгарія» на Волзі.

Так, популярний вид відпочинку на Поділлі став недоступним.

Згадані судна збудовано ще 1962-го та 1982 років. Крім того, під час перевірки інспектори виявили чимало порушень. Зокрема, до бортових журналів не вносили кількість пасажирів, на бортах катерів не вистачало рятувальних засобів.

Загалом Держфлотінспекція після аварії в Росії поставила на прикол півтора десятка українських суден у Запоріжжі, Іллічівську, Одесі, Білгороді-Дністровському, Вилковому, Тернополі, повідомляє «Голос України».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути