chrome firefox opera safari iexplorer

На Івано-Франківщині розпочався фестиваль «АртПоле»

12 липня 2011 о 11:26

Дев’ятий міжнародний фестиваль «АртПоле» розпочався сьогодні в селі Уніж Івано-Франківської області.
Фестиваль триватиме до 16 липня. До участі в акції зголосилися митці 9 країн – України, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Великобританії, Франції, Австралії, Росії.

Ведучими фестивалю будуть письменник Сергій Жадан та музикант Павло Нечитайло.

За словами координатора проекту Мирослави Ганюшкіної, «це вже не суто етнофестиваль, зараз більше експериментальний формат, хоча народна музика теж присутня, буде невелика, але дуже яскрава автентична сцена».

Як додає учасник гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, «такі місця як «АртПоле» дають можливість зв’язатися людям з різних сфер культури, робити спільні проекти, а це дуже потрібно Україні та її культурі».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, оновлену програму готують «Гайдамаки», виступатиме також гурт «Пропала грамота».

На фестивалі також традиційно працюють майстер-класи з ковальства, гончарства, виготовлення витинанок та танцювально-співочі майстер-класи від гуртів-учасників.

Фестиваль започаткували у 2003 році.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути