chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті богатир встановив новий рекорд

17 липня 2011 о 17:49

На Прикарпатті місцевий богатир Назар Павлів протягнув колією 42-тонний тепловоз – знаменитий «Карпатський трамвай».

Як повідомили у Вигодській селищній раді Долинського району, свій новий рекорд іванофранківець Н.Павлів встановив у суботу, де на вузькоколійці селища Вигоди стоїть «Карпатський трамвай».

Назар Павлів під оплески глядачів зрушив з місця та протягнув колією «Карпатський трамвай», який складається з тепловоза, двох вагонів та відкритої платформи.

Для розминки він спочатку протягнув на кілька метрів тепловоз та один вагон. Потім за 58,97 секунд на 10 м 88 см протягнув весь состав вагою 42 тонни.

Під час третьої спроби на відкритій платформі трамваю та у вагонах тепловозу розмістились 45 людей, від чого вага потяга збільшилась на близько 1,5 тонни. Після цього Н.Павлів за одну хвилину та 1,86 секунди протягнув трамвай на 12 м 87см.

Богатир повідомив, що найближчим часом має намір надіслати до Книги рекордів України фото- та відеоматеріали для фіксації свого досягнення.

Назар Павлів не є професійним спортсменом, за фахом він фінансист.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року Назар Павлів і його колега Роман Шмигельський встановили рекорд України, зрушивши з місця 15-тонний МіГ-29.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути