chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних в Гурзуфі відомі українські художники відкриють виставку арт-об'єктів

07 липня 2011 о 16:25

9 липня в Гурзуфі відкриється перша спільна виставка арт-об'єктів українського живописця Володимира Будникова і представниці українського актуального мистецтва Влади Ралко.

Всі роботи для проекту Спека створені з 10-міліметрових листів металу і є об'єктами, які роблять прорізи, «свердловини» в небо, через які виражається і формулюється світовідчуття у цьому часовому просторі.

«Головна інтрига полягала в тому, що вибраний нами для роботи „прекрасний простір“ впродовж багатьох років вперто тримався відразу двох своїх реальностей. З одного боку, постійно розвертаючись в ролі південного курорту зі стандартним набором атрибутів для морського відпочинку, з іншого — дивом охороняючи крихку примарну чарівність своєї другої реальності від примусового перетворення в черговий туристичний маршрут», — розповіла Влада Ралко.

Проект Спека буде представлений у гурзуфському центрі сучасного мистецтва Гуга до 31 серпня. Восени виставку покажуть у Києві. Згодом скульптури будуть встановлені в Гурзуфі під відкритим небом.

Роботи українських художників Влади Ралко і Володимира Будникова відомі як в Україні, так і за кордоном.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути