chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного разу «Сяйво» відкриють силоміць

29 липня 2011 о 09:21

Виконавча служба Шевченківського району столиці знову спробувала потрапити усередину приміщення книгарні «Сяйво». І знову — безрезультатно. Як і минулого разу, двері виявились зачиненими. І відкрити їх навіть на виконання рішення суду не вдалося.

До слова, згідно із ухвалою суду державний виконавець повинен увійти у приміщення, щоби накласти арешт на майно книгарні. Самі ж захисники «Сяйва» зізнаються: учора мало сподівались на те, що таки потраплять до приміщення.
Це, мовляв, був лише юридичний крок.

За процедурою, виконавець має двічі спробувати увійти у приміщення без застосування фізичної сили. Наступного разу допомогти йому виконати ухвалу суду повинні будуть правоохоронці. І потрапити у «Сяйво» спробують силоміць.

Колишні співробітники магазину цього дня чекають із тривогою. Адже минуло понад півтора роки відколи вони востаннє там були. Нагадаємо, 19 лютого 2010 року їх викинули на мороз. Усі ж речі залишились по той бік дверей. Чи є вони там і зараз — питання. Причому більшість зі співробітників у цьому сумніваються. Адже не раз чули розмови сусідів про «руйнування» стін у приміщенні. Та і свої книжки на столичному ринку «Петрівка» доводилось бачити.

Хто відшкодовуватиме шкоду і коли «Сяйво» знову запрацює — питання. Сподіваються, допоможе столична влада. Яка, до речі, неодноразово принаймні на словах висловлювала підтримку книгарні.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути