chrome firefox opera safari iexplorer

Названо дату відкриття стадіону до Євро-2012 у Львові

29 липня 2011 о 10:47

Футбольний стадіон у Львові, який під час Євро-2012називатиметься «Арена Львів», буде відкрито 28 жовтня цього року. Про це під час робочого візиту до Львова заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктуриБорис Колесніков.

За його словами, участь в церемонії візьме президент.

«Президент України урочисто відкриє стадіон 28 жовтня, а перший матч на цьому стадіоні буде проведено вже 15 листопада між збірними України та Австрії», – відзначив Колесніков.

Урядовець наголосив, що по завершенні чемпіонату Європи стадіон прийматиме як футбольні поєдинки місцевих команд, так і різноманітні культурні та розважальні заходи.

Віце-прем’єр також зазначив, що конкурс на назву львівської арени буде оголошено після Євро-2012.

«Робоча назва на сьогодні – „Арена Львів“. Ми довго радилися з УЄФА, хотіли цього року провести конкурс, але до Євро-2012 комерційної назви стадіон не може мати», – підкреслив Колесніков.

Відзначимо, що 28 липня на львівській євроарені було встановлено та випробувано перше глядацьке сидіння.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути