chrome firefox opera safari iexplorer

Попри найменшу явку ЗНО з російської мови не скасують

07 липня 2011 о 09:05
В Україні не будуть скасовувати зовнішнє незалежне оцінювання з російської мови. Ппро це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева  на прес-конференції у Києві.

«Програма ЗНО з російської мови затверджена. Тобто, це свідчить про те, що його ніхто не планує відміняти”, — сказала вона.

Керівник центру підтвердила, що цього року явка зареєстрованих на тестування з російської мови була низькою. “На тест з російської мови з’явилося десь 70% тих, хто заявив та був зареєстрований. Дійсно, це трошки менше, ніж з інших предметів, – там показник коливається від 85 до 75%. Тобто дійсно трошки менше”, — сказала І.Зайцева.

Водночас, на її думку, проблема полягає в тому, що сертифікати ЗНО з російської мови мало витребувані при вступі в українські виші. “Мені здається, що це недосконалість того, як ми вимагаємо сертифікати при вступі на ту чи іншу спеціальність», — сказала І.Зайцева.

Вона також повідомила, що керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України планує переглянути перелік сертифікатів, які вимагаються для вступу на ту чи іншу спеціальність.

"До речі, мені здається, що, враховуючи, що в нашій країні ЗМІ явно двомовні, сертифікат з російської мови було б непогано, коли б пред’являвся людиною, що вступає на спеціальність “журналістика”, — сказала І.Зайцева.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути