chrome firefox opera safari iexplorer

Посеред Дніпра пропонують встановити пам'ятник «рідкісному птаху»

22 липня 2011 о 20:22

У Києві можуть відтворити композицію, яка символізуватиме слова Миколи Гоголя «Рідкісний птах долетить до середини Дніпра».

Про це повідомляє голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

«Головні пам'ятники й історичні місця розташовані на правому березі Києва, деякі на лівому, але встановити пам'ятник прямо посеред Дніпра не приходило в голову нікому. Дуже приємно, що „Студія творчих ініціатив“ запропонувала втілити цю креативну ідею, яка стане ще й способом увічнення ідеї українського письменника Миколи Гоголя, який любив, знав Київ і не раз у ньому бував», — заявив Бригинець.

Депутат повідомив, що постамент для цього символічного знаку вже готовий: «Композиція у вигляді птаха може бути встановлена на базі залишків Миколаївського мосту, який підірвали під час Великої Вітчизняної війни. Від його залишився один з биків посеред Дніпра».

Залишилося вияснити питання власності. Наразі київська влада не має інформації про те, хто ж є власником зруйнованої опори мосту.

Гоголь, описуючи Дніпро, писав у творі «Вечора на хуторі поблизу Диканьки»: «Чудовий Дніпро при тихій погоді, коли вільно і плавно мчить крізь ліси й гори повні води свої. Ані ворухнеться, ані загуркотить... Рідкісний птах долетить до середини Дніпра».