chrome firefox opera safari iexplorer

Поштову площу у Києві розширятють за рахунок трамвайних колій

07 липня 2011 о 09:39

Днями почнеться розширення автомобільної дороги на Поштовій площі у Києві за рахунок трамвайних колій.

У "Київавтодорі" вважають, що подібні заходи дозволять позбавитися у цьому районі від пробок. «Починаємо прибирати рейки, потім укладатимемо асфальт. За рахунок демонтажу додасться по дві смуги на Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе», — розповів начальник «Київавтодору» Георгій Глинський, передає Сегодня.

Розширювати вулицю почнуть від місця, де виїжджав трамвай №5 з вул. Братську. Усе, що було зайнято трамвайними коліями, тепер буде єдиним цілим. Машини, які звертають на Боричів спуск, до перехрестя йтимуть направо, на дві нові смуги. Коли машини перетинатимуть перехрестя, справа, де зараз трамвайні рейки, також будуть смуги руху для автомобілів.

Що стосується громадського транспорту, автобуси маршруту №51 «Контрактова площа-ст. м. Червоний хутір» курсуватимуть через вул. Сагайдачного і Боричів спуск. Рух авто по цих вулицях обмежувати не будуть.

Нагадаємо, що наприкінці березня поточного року у столиці з'явилася «гаряча» лінія 284-74-19 для скарг на поганий стан доріг. «Київавтодор» пообіцяв миттєво реагувати і полагодити усі дороги до травня.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути