chrome firefox opera safari iexplorer

Рада повернеться до пенсійної реформи у вересні?

22 липня 2011 о 09:27

Закон про пенсійну реформу ще не передано з парламенту на підпис президенту. Про це повідомив віце-спікер Верховної ради Микола Томенко. «Закон ще не переданий на підпис президенту», — сказав віце-спікер. При цьому Томенко зазначив, що скоро закінчується термін підготовки закону для передачі його на підпис.

У той же час, за словами віце-спікера, нічний і прискорений характер прийняття пенсійної реформи привів до виникнення ряду проблем.

Зокрема, додав Томенко, різні статті закону містять норми, які не узгоджуються між собою. Крім того, зазначив він, є ряд норм, які потребують уточнення через кінцеві положення закону.

«Це означає, що відповідно до ст. 131 Регламенту Верховної ради, для того, щоб усунути неточності і неузгодженості у прийнятому законі, необхідне проведення голосування парламенту», — сказав він.

За його словами, відповідно до логіки, для того, щоб привести у відповідність закон про пенсійну реформу, необхідно проведення пленарного засідання.

Віце-спікер зазначив, що відповідно до календарного плану роботи парламенту, найближче засідання має відбутися тільки 6 вересня.

Томенко не виключив, що закон про пенсійну реформу буде переданий на підпис президенту, а той його поверне до Ради з низкою пропозицій.

«Мій прогноз такий, що 6 вересня Верховна Рада після проведення урочистого відкриття сесії змушена буде повертатися до закону про пенсійну реформу», — додав він.

Томенко також нагадав, що фракції опозиції не голосували за прийняття пенсійної реформи, будуть пропонувати президенту її заветувати, а у разі підписання закону будуть звертатися до Конституційного Суду щодо її неконституційності.

Нагадаємо, закон про пенсійну реформу було прийнято 8 липня.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути