chrome firefox opera safari iexplorer

Рейдери не пустили судового виконавця у приміщення «Сяйва»

13 липня 2011 о 13:22

12 липня судовий виконавець Шевченківської державної виконавчої служби згідно з постановою Госпсуду Києва намагався зайти у приміщення книгарні «Сяйво», яку на початку минулого року захопили рейдери. Однак йому не відчинили, пише Gazeta.ua.

За словами адвоката книгарні Олега Короля, людям, які захопили «Сяйво» надіслали припис про те, що 12 липня буде входження.

«Охоронці цього будинку розповідають, що в приміщення книгарні постійно чергують від 2 до 4 осіб. Та ці бандити плювати хотіли на владу і державу», — сказав Король.

Він також розповів, що за свідченнями мешканців будинку, всередині у книгарні все зруйновано.

«Приміщення було приватизоване з різницею у 23 квадратних метри. За це мають відповідати чиновники БТІ, Шевченківської райради і керівник Шевченківського району Віктор Пилипишин, який підписав рішення сесії про приватизацію. Щоб кінці покласти у воду, вони навіть стіни тут зруйнували. Тепер довести чиюсь провину нереально», — наголосив Король.

Захисники книгарні перед центральним входом до магазину побудували стіну з картонних коробок. До них прикріпили написи: «Корупція чиновників», «Корупційний бар'єр», «Знищувачі книгарні», «Банда Черновецького».

Представник книгарні Костянтин Клімашенко дерев'яною битою потрощив коробки. Потім із заґратованого вікна книгарні зірвав плакат із зображенням книг. З підземного переходу одразу ж вибігли два міліціонери. Попросили припинити.

«Це наше майно, ми маємо право ним розпоряджатися. Тут зібралася громада Києва і ми хочемо проникнути всередину. А ви хіба не належите до громади Києва», — сказав Клімашенко.

За словами Короля, повторний припис державного виконавця передбачає накладання штрафу у розмірі 340 гривень. Якщо і другий припис не виконується, то суд ухвалює постанову про примусове входження. Тоді двері будуть зрізані відповідними службами і виконавець безперешкодно зайде всередину.

Як відомо, у вересні 2009 року управління комунальної власності Шевченківської райадміністрації продало приміщення «Сяйва» площею 383 кв. м на аукціоні ТОВ «Абріль-Студіо» за 2,248 мільйона гривень.

 

Приватизація приміщення стала можливою після прийняття Шевченківською райрадою рішення про його включення в перелік об'єктів комунальної власності району, що підлягають продажу на аукціоні.

17 травня Господарський суд Києва повернув приміщення в комунальну власність, а 29 червня прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження приміщення «Сяйва».

Київська адміністрація сподівається на поновлення роботи книгарні «Сяйво» до кінця року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути