chrome firefox opera safari iexplorer

Руйнівникам Щекавиці вручать припис про зупинення робіт

05 липня 2011 о 12:34

5 липня о 14.00 руйнівники Щекавиці отримують припис про припиненнябудівельно-земляних робіт.

Про це повідомляє громадська ініціатива «Збережи старий Київ».

Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця і дійшло висновку, що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не проводилось.

Активісти «Збережи старий Київ» наголошують, що нині на зрізі Щекавиці навіть візуально помітно залишки давньоруського житла з піччю і господарськими ямами, але «забудовники все це цинічно знищують».

Як відомо, у 2007 році Інститут археології погодив роботи будівельників в цьому місці за умови проведення археологічного дослідження, яке так і не було проведене.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути