chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні — День жалоби

31 липня 2011 о 11:47

У зв’язку з аваріями, що сталися 29 липня 2011 року на шахтах «Суходільська-Східна» м. Суходільськ Луганської області та ім.В.М.Бажанова ДП «Макіїввугілля» Донецької області і призвели до людських жертв, Президент України Віктор Янукович оголосив неділю, 31 липня 2011 року, днем жалоби в Україні.

Про це повідомили у пресс-службі Президента України.

Цього дня буде приспущено Державний прапор України на будинках та спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, закордонних дипломатичних та інших установ України.

Органам державної влади та іншим установам рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

За повідомленням МНС, станом на 6 год. 31 липня пошуково-рятувальні роботи завершено. На шахті «Суходільська-Східна» на Луганщині загинуло 26 гірників, 2 постраждало.

Крім того, за даними МНС, вилучено з-під завалів тіла загиблих гірників на шахті ім. Бажанова у Макіївці Донецької області.

Загинули 11 шахтарів та 4 — постраждали (3 гірників у стані середнього ступеня тяжкості госпіталізовано до лікарні м. Макіївка та 1 гірника у вкрай важкому стані госпіталізовано до лікарні м. Донецьк).

Пошуково-рятувальні роботи завершено.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути