chrome firefox opera safari iexplorer

Традиційний Петрівський ярмарок провели у Чернівцях

11 липня 2011 о 09:33

Його історія розпочалася 225 років потому, коли Ярмарок започаткували на честь святих апостолів Петра і Павла. Після тривалого забуття чотирнадцять років тому традиція була відроджена.

Щороку Петрівський ярмарок у Чернівцях розпочинають так само, як і понад два століття тому. Із ратуші виносять міський й державний стяги - і урочисто несуть їх до місця торжища.

Зустрічають прийдешніх – щедрим буковинським частуванням. Між тим, на майданчиках вже ярмаркують: торговці виставили найрізноманітніший крам. Поруч – народні умільці демонструють свої вміння. Які вироби можна створити на бабусиному верстаті, якому півсотні років, показує охочим пані Євдокія.

Поруч розташоване - весільне містечко. Тут не лише можна приміряти шлюбне вбраня — для потенційних наречених приготували безліч розваг. Зокрема, вони кидатимуть на дальність весільні букети й долатимуть п'ятидесятиметрівку у весільних сукнях.

Ще однією новинкою на ярмарку стало частування від місцевих народних обранців. Депутати міськради дивували гостей власноруч звареним борщем.

Близько тисячі учасників ярмаркували у Чернівцях. А гостей на свято зібралося у кілька разів більше. Тож, у місті вже замислилися - наступного року потрібно шукати для Петрівського ярмарку більший майдан.

Джерело: 5 канал
Розділи: Культурна Традиції

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути