chrome firefox opera safari iexplorer

«Цвіт папороті» можна знайти в Музеї Гетьманства

15 липня 2011 о 21:46

З 5 липня в Музеї Гетьманства триває виставка живопису Юлії Гетьман «Цвіт папороті».

Художниця представляє прадавній Волинський край, край лісів і озер, край де неходженими стежками блукала мавка, та сопілкою вигравав Лукаш, де існували та існують традиції святкування з купальським вогнищем, де дівчата спускають на водні плеса віночки долі.

Картини Юліїї Гетьман змушують поринути у святковий та казковий світ. Туди, де оживає природа, куди злітаються на картату, мов вишиванка, землю, сині птахи щастя, де можна все ж таки знайти той благородно-блакитний цвіт папороті, який за повір’ям зробить людину щасливою.

Але в чому воно – щастя? В можливості побачити далекі землі, надихнутись трепетними кроками проростання нового життя чи відчути подих бабиного літа, що сповнене тугою за жаркими днями, магічно виблискує вогниками світлячків у заростях найбільш таємничої рослини українського народу – папороті. Знайдіть свій «цвіт папороті» у картинах Юліїї Гетьман!

Виставка триватиме до 24 липня.

Додала Тіна Пересунько

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути