chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві хочуть продати театр на Подолі?

07 липня 2011 о 15:41

Столична влада збирається віддати у приватні руки дитячий музичний театр на Подолі. Про це заявив лідер партії «УДАР», голова однойменної фракції у Київраді Віталій Кличко.

За його словами, на сесії міської ради 14-го липня планується розглянути проект рішення стосовно внесення змін до програми приватизації комунального майна на 2010—2012 роки.

Зокрема, КМДА пропонує включити до цього переліку приміщення Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва по вул. Межигірській, 2 загальною площею 753 квадратних метрів.

«Столична влада постійно говорить про розвиток культури та збільшення кількості театрів, декларує підтримку дітей та юнацтва, обіцяє перетворити Київ на культурний центр. Але слова чиновників розходяться з реальними справами. Ми бачимо, що насправді культура в Києві цілеспрямовано нищиться, а про підростаюче покоління влада зовсім не дбає», — говорить Віталій Кличко.

Політик зазначає, що будівля театру визнана пам'яткою архітектури та занесена до державного реєстру. Тобто приватизувати її неможливо за законом, оскільки сьогодні діє мораторій на відчуження об'єктів культури та мораторій на приватизацію об'єктів культурної спадщини.

Більш того, приватизація цієї будівлі заборонена й Законом України «Про перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації». Окрім того, театр є цілісним майновим комплексом і розпродавати його по частинах неприпустимо.

«Сьогодні театру не вистачає гримерок, приміщень для репетицій оркестру та зберігання декорацій. Але владу це абсолютно не бентежить. Складається враження, що вона поставила собі за мету приватизувати приміщення за будь-яку ціну», — додає Віталій Кличко.

Депутатська фракція «УДАР Віталія Кличка» вимагатиме на пленарному засіданні зняти вказане питання із розгляду та створити робочу групу для вивчення ситуації, що склалася навколо відчуження майна закладів культури Києва.

Також фракція ініціюватиме притягнення до відповідальності посадових осіб КМДА, котрі не подали до суду документи про історичний статус будівлі дитячого театру, та власне суддів Вищого господарського суду України, які винесли вказане рішення.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути