chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явиться кавовий автобус

28 липня 2011 о 12:41

До Києва з Полтави доставили автобус ЛАЗ-695Е 1968 року випуску. У ньому можна буде проїхатися по місту і випити кави.

Зараз автобус знаходиться на станції техобслуговування в Академмістечку. Після того, як його приведуть в порядок, перевірять його технічний стан, він виїде на вулиці, пише «Сегодня».

"Автобус ми зараз відновлюємо. Він буде і зовні, і всередині точно таким самим, як в 1968 році. Обійшовся він мені відносно недорого — просто заплатив за 6 тонн металобрухту. Цей старенький автобус все одно вже давно списали і хотіли утилізувати, а так буде приносити користь і радість киянам. Після його реставрації визначимося з маршрутами, по яких курсуватиме «кофейбус». Це точно буде центр міста ", — розповів господар незвичайного кафе Вадим Навроцький.

Ще один автобус моделі ЛАЗ-695Е знаходиться в музеї наземного пасажирського транспорту в Москві. У Полтаві раніше було два таких автобуси, але один утилізували.

Нагадаємо, що, крім «кофейбусів», в Києві вже проводять екскурсії на ретро-трамваї, кияни також мають можливість замовити трамвай-кафе.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути