chrome firefox opera safari iexplorer

У Севастополі невідомі залили фарбою прапор України

04 липня 2011 о 19:30

У головній бухті Севастополя на Інженерному мисі на Північній стороні невідомі залили фарбою зображення-графіті державного прапора України. Подія сталася 3 липня у День флоту України.

Як відомо, на Інженерному мисі громадські організації по черзі малюють державні та військово-морські прапори Росії та Україні.

За словами художника Дмитра Бєлоцерковця, який брав участь у створенні зображення українського прапору, «цей акт вандалізму був сприйнятий з жалем».

«Вважається, що фашистські настрої в сепаратистських організаціях на кшталт „Русского Блока“, якраз і провокують суспільство до конфлікту і до таких от ситуацій», — сказав він.

Він також додав, що те, що сталося, — це крок боягузтва, оскільки він зроблений анонімно.

«Якщо у людей немає сил брати на себе відповідальність за вчинок, то такі люди не гідні навіть своїх нікчемних ідей», — додав він.

Бєлоцерковський зазначив, що державний прапор буде відновлено.

Як повідомлялося раніше, у Києві масово почали знімати і красти державні прапори. Тільки у Подільському районі Києва невідомі викрали понад півсотні прапорів України, вивішених на честь Дня Конституції.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути