chrome firefox opera safari iexplorer

Україна відзначає День хрещення Русі

28 липня 2011 о 09:19

Сьогодні, 28 липня, у день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира, Українська Церква відзначає річницю Хрещення Київської Руси-України.

Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульвар Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння:

28 липня з 10.00 – Божественна літургія

Богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (перед 12.00) від Володимирського собору до пам’ятника святому Володимиру

відбудеться Хресний хід.

Минулого року аналогічний Хресний хід зібрав близько 20 тис. учасників, з який 1,5 тис. – духовенства. Відстань від початку до завершення колони становила близько кілометра. Цього року також очікується прибуття багатьох паломників з усіх регіонів України.

Особливістю цьогорічного хресного ходу стане зупинка його учасників на Софійській площі для звершення молебню з нагоди 1000-ліття закладення собору Святої Софії в Києві.

Святкові заходи проводяться відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату від 13 травня 2011 р. Про час, місце та мету їх проведення Патріархом Київським Філаретом завчасно повідомлені представники державної та місцевої влади, правоохоронних органів, від яких отримані всі необхідні погодження.

«Запрошуємо всіх вірних взяти участь у святковому богослужінні та Хресному ході», – йдеться у повідомленні.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути