chrome firefox opera safari iexplorer

УПЦ КП у річницю Хрещення Русі-України проведе хресну ходу

26 липня 2011 о 16:02

28 липня в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира, Українська Церква відзначатиме річницю Хрещення Київської Русі-України. Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному відбудуться урочисті богослужіння: 7 липня з 17.00 – Всенічне бдіння, 28 липня з 10.00 – Божественна літургія.

Богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського патріархату.

Після літургії від Володимирського собору до пам’ятника святому Володимиру відбудеться Хресна хода. Минулого року аналогічний Хресна хода зібрав близько 20 тис. учасників, з яких 1,5 тис. – духовенства. Відстань від початку до завершення колони склала близько кілометра. Цього року також очікується прибуття багатьох паломників з усіх регіонів України.

Особливістю цьогорічної хресної ходи стане зупинка його учасників на Софійській площі для звершення молебну з нагоди 1000-ліття закладення собору Святої Софії в Києві.

Святкові заходи проводяться відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату від 13 травня 2011 р. Про час, місце та мету їх проведення Патріархом Київським Філаретом завчасно повідомлені представники державної та місцевої влади, правоохоронних органів, від яких отримані всі необхідні погодження.

Запрошуються всі віряни взяти участь у святковому богослужінні та Хресній ході.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути