chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську пройшов перший жіночий велопарад

11 липня 2011 о 09:05

В Івано-Франківську відбувся перший жіночий велосипедний парад.

Маршрут велопараду проліг від площі Ринок через «стометрівку» центральними вулицями до міського озера.

Учасником пробігу міг стати кожен, без жодних вікових обмежень. Однією із особливостей параду був зовнішній вигляд: кожна з учасниць демонструвала свої вишукані спідниці, сукні, шалики, капелюшки, кольорові колготи, квіточки, взуття на підборах. Крім дівчат, у велопробігу також взяли участь хлопці й чоловіки, одягнені у жіноче вбрання.

За словами організаторів акції, її головна мета – агітувати за створення велопарковок у місті Івано-Франківську та показати, що чимало красивих дівчат та жінок їздять на велосипедах, і це «стильно, гарно та зручно».

Учасники вело параду заїжджали у різні кафе та заклади харчування, де залишали свої колективні заяви у книгах скарг і пропозицій з вимогами забезпечити велопарковки. В акції взяла участь майже 40 осіб.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути