chrome firefox opera safari iexplorer

В Луганську хочуть створити музей військової техніки

25 липня 2011 о 15:01

У Луганську вирішили розвивати туризм за допомогою великого музею військової техніки. Про це повідомляють «Коментарі».

Як зазначив луганський міський голова Сергій Кравченко, в Україні всього два авіамузеї — у Києві і в Луганську. Міська влада хоче в нинішній музей авіації додати ще військових експонатів і зробити великий музей військової техніки.

«Я написав міністру оборони лист... — сказав мер. — Це унікальна фішка, ми думаємо, щоб у місті зробити таке, чого немає ніде. Ми хочемо, щоб міністр подарував близько 18 одиниць техніки, це будуть танки, БТРи, БМП».

За словами Сергія Кравченка, вже є відповідні домовленості з Міністерством оборони України, з керівництвом музею і ДП «Луганський авіаційний ремонтний завод».

Сергій Кравченко також заявив про створення екскурсій вихідного дня в музей: «Дітям буде цікаво. Плюс зробити там красиве шоу. Тим більше там скоро буде ювілей заводу. Там будуть виставкові польоти літаків, тобто там буде цікаво».

Як повідомляє сайт авіамузея, в ньому представлені літальні апарати, створені в конструкторських бюро Туполєва, Яковлева, Мікояна і Гуревича, Сухого, Антонова, Берієва, Ільюшина, Міля, Камова та інших. Родзинкою музею є також і унікальна колекція раритетних автомобілів і мотоциклів.

Раніше, в день авіації та космонавтики, 12 квітня, в Луганську до 50-річчя з дня першого польоту людини в космос і 90-річчю з дня народження льотчика-космонавта Георгія Берегового відкрили музейну експозицію, присвячену вітчизняній і світовій космонавтиці.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути